Antibiotikët, a mund të shkaktojnë uljen e furnizimit të gjirit me qumësht?

5 muaj më parë

Antibiotikët, a mund të shkaktojnë uljen e furnizimit të gjirit me qumësht?

Nëse jeni duke ushqyer foshnjat tuaja me gji dhe po shqetësoheni se foshnja juaj nuk po ushqehet mjaftueshem, atëherë nuk jeni vetëm.

Kjo gjë është mjaft e zakonshme në mesin e nënave gji dhënëse. Lajmi i mirë është që shumica e nënave mund të ofrojnë mjaftueshëm qumësht për foshnjat e tyre.

Por, a mundet që antibiotikët të ulin furnizimin e gjirit me qumësht? Ju duhet të dini 3 gjëra.

1.Nuk ekziston ndonjë evidencë që antibiotikët ulin furnizimin e gjirit me qumësht

2.Korrelacioni nuk është i barabartë

Antibiotikët përshkruhen mjaft shpesh; nënat gji dhënëse gjithashtu shqetësohen në lidhje me furnizmin shpesh. Kjo është ndoshta ajo prej nga asocimi vjen.

Por, natyrisht, korrelacioni nuk është i barabartë dhe, siç tregohet më lart, nuk është gjetur asnjë lidhje e zakonshme në mes antibiotikëve dhe furnizimit të ulët të gjirit me qumësht.

3.Mastiti mund të shkaktojë një rënie të përkohshme të furnizimit të gjirit me qumësht

Antibiotikët mund të përshkruhen për mastitë infektiv. Kjo ndodh kur indet e gjirit  infektohen nga bakteret.

Disa nëna eksperiencojnë një rënie të përkohshme të furnizimit të gjirit me qumësht, por jo të gjitha.

Në situata të tilla, disa nëna mund të asociojnë më shumë me rënie të gjirit për shkak të mastitit infektiv gjersa është duke përdorur antibiotik, sesa asocim me rënie të furnizimit të gjirit si shkak i përdorimit të antibiotikëve./Gazeta Shneta/