Akademia suedeze ia kthen letrën Mehmet Krajës: Ne e vlerësuam veprën e Handkes, jo personalitetin e tij

11 muaj më parë

Akademia suedeze ia kthen letrën Mehmet Krajës: Ne e vlerësuam veprën e Handkes, jo personalitetin e tij

Akademia Suedeze ia ka kthyer letrën kryetarit të Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës, Mehmet Kraja, lidhur me kërkesën që të anulohet çmimi Nobel i dhënë për shkrimtarin austriak pro-serb, Peter Handke.

Në letrën e Akademisë suedeze drejtuar kreut të ASHAK-ut shkruan se çmimi Nobel për letërsi i është dhënë Peter Handkes për veprën që ka krijuar dhe jo për personalitetin e Handkes.

Tutje në letër thuhet se ndarja e çmimit Nobel është në përputhje me testamentin e Alfred Nobel.