A ishte lënë vetë Adem Jashari në luftë- tregon Sami Lushtaku (Video)

4 vite më parë

A ishte lënë vetë Adem Jashari në luftë- tregon Sami Lushtaku (Video)

Kryetari i Skenderajt, Sami Lushtaku, është ndër më të përfolurit që nga paslufta. Ai pak është përmendur për qeverisjen e tij, ndërsa vëmendjen merr lufta e tij me Ushtrinë Çlirimtare e edhe akuzat ndaj tij në lidhje me luftën. Mandatin e fundit katërvjeçar Lushtaku e nisi dhe e përfundoi i burgosur.

Sami Lushtaku, në intervistën e tij të parë prej kur u lirua nga burgu, dhënë Komitetit, ka folur për fillimin e luftës, raportet e tij me bashkëluftëtarët dhe terrenin në të cilën kishin zhvilluar sulmet.

Ai ka treguar se a ishte pjesë e shtabit dhe kush ishin personat me të cilët ishte kthyer në ’98-ën për të marrë pjesë në luftë.

Lushtaku në emisionin Komiteti, ka folur për raportet e tij me komandantin Adem Jashari, duke treguar se ku ishin pjesa tjetër e UÇK‘së dhe pse u lanë vetë në natën kur u sulmuan Jasharët.

Për më shumë detaje, ndiqeni intervistën me Lushtakun: