1937/ Prefektura që quhej Kosovë në Mbretërinë Shqiptare

1 muaj më parë

1937/ Prefektura që quhej Kosovë në Mbretërinë Shqiptare

Nga: Armand Plaka

Një hartë shumë e rrallë dhe shumë informuese marrë nga arkivat amerikane.

I përket vitit 1937 dhe na jep shumë qartë ndarjen administrative në 10 prefektura që ekzistonin gjatë kohës së Monarkisë Shqiptare. Interesant është fakti se njëra nga Prefekturat quhej; Kosovë.

Sot, 30 vite pas rrëzimit të sistemit që lamë pas, i jemi rikthyer qarqeve e prefekturave, ku krerët e tyre, sikurse dhe ne atë kohë, quhen sërish Prefektë./AktivPress/