15 shtetet me më së shumti miliarderë

1 vit më parë

15 shtetet me më së shumti miliarderë

15 shtete dominojnë me numrin e miliarderëve dhe pasurive në botë, sipas raportit të ‘Wealth-X 2019 Billionere Census’.

Raporti analizon të dhëna nga baza e të dhënave globale e Wealth-X, ku janë të përfshirë mbi 1 milionë regjistrime të njerëzve të pasur në botë, transmeton koha.net.

Tre të katërtat e miliarderëve në botë jetojnë në 15 shtetet e listuara në botë.

Konkretisht, 1,942 miliarderë që jetojnë në këto shtete kanë pasuri 6,8 trilionë dollarë, 79% të të miliarderëve globalisht.

15 – Singapori – 39 miliarderë – Pasuria – 84 miliardë dollarë sëbashku

14 – Kanada – 45 miliarderë – Pasuria 87 miliardë dollarë sëbashku

13 – Italia – 47 miliarderë – Pasuria 141 miliardë dollarë sëbashku

12 – Brazili – 49 miliarderë – Pasuria 154 miliardë dollarë sëbashku

11 – Emiratet e Bashkuara Arabe – 55 miliarderë – Pasuria 165 miliardë dollarë sëbashku

10 – Franca – 55 miliarderë – Pasuria 195 miliardë dollarë sëbashku

9 – Arabia Saudite – 57 miliarderë – Pasuria 147 miliardë dollarë sëbashku

8 – India – 82 miliarderë – Pasuria 284 miliardë dollarë sëbashku

7 – Hong Kong – 87 miliarderë – Pasuria 259 miliardë dollarë sëbashku

6 – Zvicër – 91 miliarderë – Pasuria 240 miliardë dollarë sëbashku

5 – Mbretëria e Bashkuar – 97 miliarderë – Pasuria 209 miliardë dollarë sëbashku

4 – Rusia – 102 miliarderë – Pasuria 335 miliardë dollarë sëbashku

3 – Gjermania – 146 miliarderë – Pasuria 442 miliardë dollarë sëbashku

2 – Kina – 285 miliarderë – Pasuria 996 miliardë dollarë sëbashku

1 – SHBA – 705 miliarderë – Pasuria 3.013 trilionë dollarë sëbashku