Armatimet “Hi-Tech” të Izraelit (Foto)

10 muaj më parë

Armatimet “Hi-Tech” të Izraelit (Foto)

Ndryshe nga kundërshtarët e saj arabë, në vitin 1950, vetëm dy vjet pasi u themelua shteti i Izraelit nuk kishte burime natyrore për të financuar ekonominë e saj. Ne shumë pak bashkëpunëtorë tregtarë.

Ndërsa sot, Izraeli është një superfuqi e teknologjisë së lartë dhe një nga eksportuesit kryesorë të armëve në botë me rreth 6.5 miliardë dollarë në shitjet vjetore të armëve.

Prej vitit 1985 Izraeli është eksportuesi më i madh në botë i dronëve, përgjegjës për rreth 60 për qind të tregut global, të ndjekur nga SHBA, tregu i të cilit është nën 25 për qind. Klientët e saj janë kudo – Rusia, Koreja e Jugut, Australia, Franca, Gjermania dhe Brazili.